Black Belt Lean

logo_black belt lean

Black Belt Lean

Omschrijving

Een Black belt is de persoon in de organisatie die altijd en overal met verbeteren bezig is en is in staat om een Lean transformatie op een goede manier te begeleiden. Als je in het bezit bent van een Green Belt Lean certificaat kun je aansluitend het 6-daagse Black Belt programma volgen. Ben je nog niet in het bezit van een Green Belt Lean certificaat dan kun je er ook voor kiezen om in één keer het volledige Lean Black Belt programma te volgen. In dat laatste geval duurt het 12 dagen.

Als Black Belt leer je complexe processen of situaties te verbeteren en heb je stevige impact in de organisatie. Na de training ben je in staat om de juiste Lean instrumenten in te zetten bij verschillende problemen. Je bent het rolmodel van het Lean gedachtengoed binnen jouw organisatie en je helpt de organisatie stappen te maken in de Lean volwassenheid. Je ontwikkelt je als dé interne Lean consultant  en je weet als geen ander om management, stakeholders en medewerkers mee te krijgen. Na de training ben je als Black Belt ook in staat om Yellow Belts en Green Belts te trainen en te begeleiden binnen je eigen organisatie.

Het behalen van de Black Belt bestaat voor een belangrijk deel uit het succesvol toepassen van de opgedane Lean kennis. Voor een Black Belt certificaat verwachten we daarom dat je minimaal 1 Kaizen hebt afgerond. De gewenste impact stellen we samen met je vast. Het moet een significante bijdrage leveren aan de doelen van een afdeling. De Kaizen wordt afgerond met een duidelijk zichtbaar resultaat. Tijdens de trainingsdagen leg je aan een van onze gecertificeerde Master Black Belts je businesscase voor en zo begeleiden we je door de Kaizens heen. Uiteraard is extra coaching mogelijk. Als je hiervan gebruik wilt maken horen we dat graag.

Onderwerpen Black Belt Lean

 • Data analyse en technieken
 • Coaching, procesbegeleiding en workshops leiden
 • Trainingsvaardigheden
 • Projectmanagement
 • Stakeholdermanagement
 • Kata en verdieping Kaizen technieken
 • Lean volwassenheid en verandermanagement
 • End to end steering
 • Leiderschap
 • Beïnvloeding en Organizational Behavior Management

Examen

Gedurende het verbeterproject doe je het officieel LCS 2a Black Belt theorie examen. Hiervoor leer je de stof uit een aantal voorgestelde boeken en een set aan slides als begeleidend materiaal.

Als je het theoretisch examen succesvol hebt afgerond en jouw verbetertraject is in overleg met de opdrachtgever en de Master Black Belt in een afrondende fase, dan kun je praktijkexamen doen. Het praktijkexamen is een gesprek met 2 coaches van ID@5 waarin jouw verbetertraject wordt besproken. Na succesvolle afronding hiervan ben je officieel Lean Competency System Level 2a, Black Belt, gecertificeerd en heb je een internationaal erkend certificaat in handen.

Investering

Heb je al een Green Belt certificaat dan kent het Black Belt Lean traject 6 trainingsdagen en kost het €2.700 (excl. BTW). Heb je nog geen Green Belt certificaat, dan volg je het 12-daagse Black Belt Lean programma en zijn de kosten €5.400 (excl. BTW). Dat is in beide gevallen exclusief examenkosten en beoordeling van de praktijkopdracht a €240 (excl. BTW). Wil je extra begeleiding en coaching tijdens het traject dan is dat uiteraard mogelijk. Laat het ons even weten en dan maken we daar passende afspraken over. Naast de contact en studie uren, voer je binnen je eigen organisatie een verbetertraject uit waar je ook tijd in investeert. De kosten zijn inclusief:

 • Studiemateriaal
 • Diverse tools / sjablonen
 • Officieel LCS Black Belt Lean certificaat
 • Lunch en drank tijdens trainingsdagen

De volgende open inschrijving Green Belt to Black Belt Lean

Start gegarandeerd! Nog maar 2 plekken beschikbaar!

Startdatum     Woensdag 4 september 
Trainingsdag 2: woensdag 18 september
Trainingsdag 3: woensdag 2 oktober
Trainingsdag 4: woensdag 23 oktober
Trainingsdag 5: woensdag 6 november
Trainingsdag 6: woensdag 20 november

Locatie

De training vindt plaats in onze trainingsruimte aan de Heuvel 44-45 in Tilburg.

Inschrijven

Inschrijven kan via opleidingen@idat5.nl of via contact.
Een opleidingsadviseur neemt dan contact met je op om eventuele vragen te beantwoorden en je inschrijving definitief te maken. Heb je interesse in de Lean Black Belt training en staat er geen geschikte datum bij voor je, geef dat dan gerust aan ons door. We plannen in dat geval een nieuwe trainingscyclus in.

Na afloop ontvang je het internationaal erkende LCS-diploma Level 2a.