Masterclass

Inspirerende masterclasses

 

Lean in het Onderwijs

Iedere dag met passie je vak uitoefenen, maar zuchten onder de werkdruk …?

Tijdens deze studiedag maak je kennis met Lean in het Onderwijs. Als leraar de juiste dingen doen op de juiste manier, in goede afstemming met elkaar. Meer waarde toevoegen voor je leerling en je collega’s en minder tijd en energie verspillen. Deze studiedag staat in registerleraar.nl onder nummer FrPnLaQM67. De studiedag Lean in het Onderwijs levert je 8 RU op.

Heb je interesse in deze studiedag? Neem dan contact met ons op.

Master In Kaizen/DMAIC

Je leert hoe je gestructureerd problemen tot de grondoorzaak kunt analyseren en oplossen, en hoe je dit kunt borgen binnen je organisatie. Achtergronden, technieken, vaardigheden, instrumenten en standaarden komen tijdens deze masterclass uitgebreid aan de orde. Daarnaast besteden we aandacht aan het succesvol faciliteren van een Kaizen. Na deze masterclass ben je in staat succesvol zelf Kaizens te organiseren en anderen hierin aan te sturen.

Toyota Kata (dagstart/verbeterdialoog)

Je leert hoe je een effectieve verbeterdialoog houdt en hoe je deze routine kunt inslijten in je organisatie. Achtergronden, technieken, vaardigheden, instrumenten en standaarden komen aan de orde.

Strategie Executie

Je leert hoe je de strategische missie en visie praktisch kunt vertalen naar dagelijkse operationele doelen. Je leert werken met A3 en Hoshin en hierover dialoog te voeren (het zogenoemde ‘catchballen’). De gehele organisatie raakt betrokken bij het opstellen en het succesvol uitvoeren van de plannen.

7 tools in samenwerking met MS Excel

Verdieping op analysevaardigheden dankzij het leren gebruiken van dé 7 statistische technieken.
De kracht van de 7 tools zit in de eenvoud. Je leert effectief gebruik te maken van o.a. Pareto, stroomschema’s, visgraatdiagram en controle charts. Na deze materclass heb je concrete handvatten hoe je in je organisatie doelen kunt kwantificeren, defecten kunt opsporen en herstellen en  hoe je normen en standaarden kunt ontwikkelen.

Ketenbesturing/Waardestroom (E2E)

Hoe zet je goede ketenbesturing in? Welke dialogen voer je met wie? En hoe creëer je eigenaarschap in de gehele keten? Allemaal vraagstukken die in deze masterclass uitgebreid aan de orde komen.

Meer weten over opleidingen en masterclasses van ID@5? Neem dan contact  met ons op.